انواع پی ال سی زیمنس متناسب با نوع نیاز و نحوه کاربری و به منظور کنترل و مدیریت بهینه فرآیندهای صنعتی طراحی و تولید می گردد. در بررسی و ارزیابی پی ال سی ها باید ویژگی های دیگری مانند پردازنده، سادگی زبان برنامه نویسی، زمان اجرای یک سیکل، قابلیت توسعه و … همانطور که میدانید، پیش نیاز اصلی در انجام هر کار، داشتن اطلاعات مناسب از آن موضوع است. آنها اغلب در سیستمهای کنترلی یا اتوماسیونهای کوچک نظیر شهربازیها استفاده میشوند. در شهربازی نیاز است تا کنترل هر دستگاه در کنار همان دستگاه قرار داشته باشد و همین موضوع باعث میشود تا به یک کنترلر مجتمع مرکزی نیاز نباشد.
از جمله این معایب، می توانیم وابستگی عملکرد آن ها را به رله های مغناطیسی، مثال بزنیم. از دیگر معایب این پنل ها، می توان به وابستگی آن ها به تایمر های کنترل صنعتی اشاره نمود. این نوع از پی ال سی یکی از پرطرفدارترین پی ال سی ها در صنایع ایران است. در صورتی که علاقه مند به plc هستید توصیه می کنیم حتما در دوره های آموزش پی ال سی زیمنس ثبت نام نمایید.
plc زیمنس و انواع آن معرفی پی ال سی زیمنس آموزشگاه فن اموزان
برخورداری از خروجی و ورودی های بیشتر (تا ۳۰۰ ورودی خروجی)، امکان استفاده از PLC مجتمع را در پروژه های متوسط میسر ساخته است. PLC ها یک کنترل کننده نرم افزاری هستند که اطلاعات را به صورت باینری از ورودی دریافت کرده و آن را مطابق با برنامه ذخیره شده در حافظهاش پردازش کرده و به صورت فرمانهایی برای اجرا کنندهها و گیرندهها ارسال میکند. این وسیله را اصولا در زمینههای صنعتی همچن اتوماسیون خط تولید کارخانهها، طراحی BMS و ایجاد فرآیند اتوماتیک در دستگاههای صنعتی است. امروزه، در صنعت برق، استفاده از نرمافزارهای کنترلکننده و سختافزار امری اجتنابناپذیر و ضروری است. بهطورکلی، کنترلکنندهها به دودستهمینی پی ال سیوپی ال سیتقسیم میشوند. سری 505انواع مختلفی دارد که برای کاربرد در حوزه های کوچک و متوسط طراحی شده است.
ورودی و خروجی هایی که در این نوع پی ال سی وجود دارند به ماژول مرکزی متصل می گردند. در پروژه های پالایشگاهی و پتروشیمی ها که صنایع بزرگ و حساسی می باشند از پی ال سی رک استفاده می گردد. مینی پی ال سی یا به عبارتی کنترل کننده منطقی برنامه پذیر مینیاتوری بسیار کوچکتر از پی ال سی معمولی بوده و در صنایع کوچکتر از آن استفاده می شود.
ماژول ها یا نقاط ورودی، واحد پردازش مرکزی ، ماژول ها یا نقاط خروجی، و یک بخش برنامه نویسی. نوع ماژول ها یا نقاط ورودی مورد استفاده PLC به نوع دستگاه های ورودی استفاده شده بستگی دارد. از PLC های قدرتمندی مانند S7-300 و S7-400 برای پروژهایی که به تعداد ورودی و خروجی بسیار زیادی احتیاج است مانند پروژهای پالایشگاه ها و پتروشیمی ها استفاده میشود. برخلاف مدارات رله کنتاکتوری، نویزهای الکترونیکی و صوتی ایجاد نمی کنند. از آنجایی که سرعت عملکرد و پاسخ دهی PLC در حدود میکرو ثانیه و نهایتا میلی ثانیه است.
قیمت خرید پی ال سی زیمنس
PLCهای سری 1200 این شرکت، از قدرت و انعطاف پذیری بسیار بالایی برخوردار بوده و به راحتی میتواند تجهیزات مختلف در سیستمهای اتوماسیون صنعتی متنوع را کنترل نماید. در کنار این قابلیتها، ابعاد مناسب این plc باعث شده تا یکی از بهترین انتخابهای اتوماسیون کارهای صنعتی باشد. پی ال سی های سری 300 به سادگی توسط نرم افزار TIA PORTAL برنامه نویسی میشوند. برندهای مختلف دیگری از پی ال سی وجود دارد که به علت کاربرد کمتر آنها در صنایع ایران در این مقاله به توضیح در آنها پرداخته نشد. سری های مختلفی از پی ال سی دلتا توسط این شرکت تولید می شود که هر یک دارای ویژگی های متفاوتی بود و در موارد مختلف به مصرف می رسند. PLC های دلتا سری AH500، PLC های دلتا سری AS و PLC های دلتا سری DVP از جمله این سری ها می باشند.
متغییرهایی نظیر دما، فشار، مکان، سرعت، شتاب و…بیانگر وضعیت فرآیند می باشند. خروجی مبدل های ورودی می تواند گسسته (دیجیتال) یا پیوسته (آنالوگ) باشد. وظیفه PLC قبلاً بر عهده مدارهای فرمان رله ای بود که استفاده از آنها در محیط های صنعتی جدید منسوخ گردیده است.
با انتخاب و خرید این CPU تقریبا هر پروژه اتوماسیون صنعتی قابل اجرا خواهد بود. ماژولهای plc s7 400 دارای طراحی بلوکی هستند تا بتوان آن ها را در یک رک قرار داد. ورودی میتواند از طریق سنسورها، انواع کلید قطع و وصل، انکودر و یا عوامل مکانیکی دریافت شود.
این پردازندهها قابلیت تقسیمبندی بهینه وظایف اتوماسیون و شخصیسازی پی ال سیهای موجود برای این وظایف را فراهم قیمت پی ال سی کردهاند. دقیقاً مشابه با کامپیوترهای دسکتاپ که قابلیت ارتقای حافظههای خود را دارند، پی ال سیهای ماژولار نیز چنین قابلیتی را در خصوص توسعه دادن میزان حافظه سیستم دارند. این موضوع در شرایطی که نیاز به پیچیدهتر شدن سیستم و طبیعتاً نرمافزار برنامهنویسی شده است، خودش را بیشتر نشان میدهد. شرکت های سازندۀ این وسیله تقریباً یک دهه است که آن را به بازار عرضه کرده اند. سری B1 و B1z فتک هم در دسته انواع پی ال سی اقتصادی قرار میگیرد که قیمت مناسبی دارد. این سری از پی ال سی های ساخته شده در تایوان، در مواردی به کار میروند که نیاز به کاربریهای پیچیده نباشد.
- پی ال سی کامپکت نسبت به مینی پی ال سی ها اندازه ای بزرگتر داشته و تمامی اجزای آن از ورودی و خروجی ها گرفته تا پردازنده و منبع تغذیه درون یک جعبه یا باکس قرار گرفته اند.
- اﻳﻦ چراغ ﺑﻪ ﻋﻨﻮان ﻻﻣﭗ اعلام ﺧﺒﺮ اﺳﺘﻔﺎده می ﺷﻮد و می تواند روشن بودن، خاموش بودن و یا عیب دستگاه و … را نشان دهد.
- از این سنسورها برای انجام عملیاتی نظیر تشخیص قطعه روی نوار نقاله حامل قطعات، تشخیص رنگ، تشخیص سطح مایعات داخل مخزن، آگاهی داشتن از مکانیزم حرکت و موقعیت جسم، تست کردن فشار مخزن و بسیاری موارد دیگر، استفاده می کند.
- مینی پی ال سی یا به عبارتی کنترل کننده منطقی برنامه پذیر مینیاتوری بسیار کوچکتر از پی ال سی معمولی بوده و در صنایع کوچکتر از آن استفاده می شود.
پی ال سی S7 200 زیمنس عملا در محدوده میکرو plc ها شناخته میشود. این سری را میتوان برای اهداف ساده تا نسبتا پیچیده کنترلی به کار برد که به دو شکل Compact و ماژولار عرضه میشود. Plc سری 200 زیمنس انواع و پارت نامبرهای مختلفی دارد که در برخی از انواع آنها میتوان از ماژولهای اضافی در کنار CPU بهره برد.